Jag kallar det här för europeisk fusion-food, Toskansk Bistecca alla Fiorentina möter Fransk bistro med hederliga svenska råvaror (förutom det amerikanska högrevet som jag valt då det har bättre fettstruktur för att grillas än svensk biff)
Middagen blev grymt god och vi testade för första gången att grilla högrev. Till högreven serverades det en ruccolapotatissallad med kapris, en kantarellsås, majskolvar och champinjoner
800 g högrev . 1 salt och peppar Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper
Ca 1 kg högrev i bit. Dag 1. Lägg köttet i en stor gryta och häll på vattnet, fyll ev på lite till om vattnet inte täcker (lite av köttet kan sticka upp över ytan)
Det har blivit mycket grillat lamm på sistone och idag blev vi sugna på en god bit grillad högrev. Jag hittade ett recept i senaste numret av Galore som jag blev inspirerad av där Daniel Pembert från kocklandslaget hade ett recept på bakad högrev
Högrev säger hon. Glöm bort allt vad dåligt kokt och segt högrev heter - det här går inte att jämföra. Jag har nu testat att grilla högrev två gånger och kan varmt rekomendera er att göra detsamma
1 1/2 kilo högrev (jag gjorde på älgkött)1 hel vitlök2 tsk salt5 svartpepparkornHalvera vitlökenLägg högreven i en gryta tillsammans med vitlök, salt och pepparkort. 1 1/2 kilo högrev
Ta upp högreven. 8 portioner ca 2 kg högrev (i bit) 2 oxbuljongtärningar valfri glaze salt nymalen svartpeppar. Koka högreven under lock tills den är mör, 2-3 timmar. 2 kg högrev
Högrev är ett smakrikt kött av nöt som passar perfekt till att göra lång kok och mala till färs, men det är ett fantastiskt kött på grillen också men kräver då lite jobb innan men det är det väl värt att göra
Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Hade en bit högrev som jag ville testa att köra på grillen. en bit högrev. Högrev kräver ju rätt så lång koktid/grilltid vad man än ska göra med den, i en gryta tex och denna biten låg på grillen i hela 4½ timme
Grillat efter en hel dag på dagis- där för övrigt Carl somnat i sandlådan en kvart innan jag kom. Den där lite mörkare biten i det högra hörnet är högrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.