) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrättoch grillad lax inlindad i bacon till varmrätt. Svägerskan och jag har shoppat, promenerat, fikat, ätit och skrattat massor
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Först ut är en förrätt med avokado och kräftstjärtar, hur enkel som helst att fixa till och som går bra att förbereda och ha på lut i kylen tills den ska huggas in på
Den här rätten fick jag av en kompis, fast jag har gjort om den lite… testar lite förrätter också. Nu är det lördag och som vanligt blir det ett recept, måste kolla i morgon hur många år jag har hållit på med detta… det är inte många lördagar jag har missat
Jag brukar ta fram en skål med oliver och kanske denna goda fetaostdip. Denna brukar gästerna hugga in på direkt och varenda gång så får jag frågor om receptet
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Maken är hemma och ordningen är återställd. Bryt skinkan i bitar och fördela över salladen. Toppa med pinjenötter (som man med fördel kan rosta i en torr stekpanna), färsk timjan och lite honung
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.