Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g morot
  • 1300 g rotselleri
  • 1300 g palsternacka
  • 11 majrova
  • 12 msk olivolja
  • 12 tsk salt
  • 12 halloumi (à ca 200 g)
  • 12 tomater, tärnade
  • 11 avokado, tärnad
  • 11 liten rödlök, finhackad
  • 11 dl hackad koriander
  • 11 dl hackad persilja
  • 10.5 dl olivolja
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 11 msk flytande honung
  • 10.5 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 salt1 Skala och skär alla rotfrukter i lika stora grova bitar. Vänd runt rotfrukterna med olja och grilla till fin färg. Flytta dem till indirekt glöd och låt baka (gärna under lock) tills de är mjuka. Salta. Bryt halloumin i mitten till två delar. Grilla och skär sen i stavar. 2 Rör ihop alla ingredienser till avokadosalsan och smaka av med salt. Skeda avokadosalsan över de varma rotfrukterna och halloumin och servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.