1 Getostcreme:Gnugga
rödbetorna rena och skär bort fästet – skär bort det så rakt du kan så kan rödbetorna stå på denna yta. Skär eventuellt också bort toppen och den är läng eller jordig. Koka rödbetorna hela med skalen på i saltat vatten i 30 minuter. Välj så jämnstora rödbetor som möjligt så blir tillagningstiden densamma.Skär ett kryss på ovansidan av betorna och lägg dem på grillen med den platta delen nedåt. Jag brukar skära skåror som är ungefär två tredjedelar djupa och vicka lite på kniven så att rödbetorna öppnar upp sig. Pensla över smält smör och salta. Grilla tills rödbetorna fått fin yta och blivit varma.Skala och hacka getosten. Mosa den mot botten av en skål och rör ihop med creme fraichen. Smaka av med salt och peppar.Klicka på getosten på rödbetorna, dra över lite svartpeppar och dekorera med skivad salladslök.
Lägg de grillade ostskivorna ovanpå de galcerade rödbetorna och garnera med basilika. Här sötar vi rödbetorna lätt med honung och ger dem lite kryddstark vitpepparsmak och serverar med grillad halloumi
Mosa ihop med crème fraichen. Smaka av med salt. Smaka av med salt. Värm grillen till medelhög temperatur. Pensla kotletterna med olja, salta och peppra dem
Idag fortsätter vi lite på dilltemat och stuvar några King Edward potatisar som serveras medgrillade isterband, dom blir bara godare när skinnet spricker lite
Rödbetor 100 g getost 2 msk cream cheese 2 tsk flytande honung Flingsalt Sparris Tryffelhonung Koka även rödbetorna och skala dem. Skär av en bit i botten på rödbetorna så att … 100 g getost
Grillade kycklingben och rödbetormed fetaost, tzatziki och färskpotatis är en höjdare. Blanda yoghurt, gurka, vitlök och chili, smaka av med salt låt stå och dra en stund
Sallad på rödbetormed feta och bacon. Till förrätt fick vi en sallad på rödbetor, fetaost och bacon och till laxen serverades salsa Asian style och senapssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.