Långskurna skivor av kycklingfiléer medcitronsåscréme serverat med pommes frites och toppat medräkor snabbkokta i vin, chili ochvitlök garnerat med citrontimjan
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan medvitlökoch chili och sedan kyla den
En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Räkorna fick ligga och tina i rumstemperatur, rejält kryddade med havssalt. Nedan några bilder på min örtodling med Rosmarin, Timjan, Citrontimjan, Citronmeliss, Stevia, Persilja och Dragon
Blanda rapsolja, soja med salt och svartpeppar. Var och letade lite matinspiration och fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, och chilimarinerade champinjoner, som gav stor utdelning för liten insats i köksregionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.