Grillade räkor
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 20 jätteräkor, ca 250 gram frysta skalade räkor ex. "Tall on" ASC certifierade odlade räkor från Lobster Seafood
  • 14 msk rapsolja eller annan matolja
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 tsk kinesisk soja
  • 11 msk sambal oelek
  • 10,5 msk citronsaft
  • 11 msk riven färsk ingefära
  • 11 msk sweet chili-såsTänd grillen och lägg träspett i blöt (endast om du ska trä räkorna på träspett). Ta fram och tina räkor utspridda på en eller två tallrikar. Häll bort det vatten som bildas när räkorna tinar. Skölj och skala ingefära. Riv den fint och lägg i en bunke. Blanda marinaden av olja, soja, sambal oelek, sweet chili, färsk finriven ingefära, peppar och citronsaft i bunken. Lägg i de tinade räkorna, blanda runt och marinera i minst 5 minuter. Hit kan du förbereda om du vill och marinera i kylen några timmar. De kan även förberedas som spett och förvaras något dygn övertäckta i kylen. Tillsätt salt och blanda runt de marinerade räkorna. Trä räkorna på spett. Grilla räkspetten ca en minut på varje sida på riktigt hög värme. Servera räkspetten direkt. Strö ev. över lite flingsalt, pressa citron samt hackad persilja vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.