Börja med att finhacka löken och vitlöken. Låt tomatpurén fräsa med i ca en minut. Det är lite lurigt att grilla bläckfisk ochpilgrimsmusslor då dom blir ordentligt tråkiga och mer som tuggummi om man grillar dom för länge
Torka av och olja pilgrimsmusslorna. Lägg upp dem på en bädd av ruccola och ringla tomatsmöret över. Skär tomaterna i små bitar och strimla salladslöken
Ner med locket och "låt stå" tills det bubblar, potatisen är mjuk och gratängen fått färg. Svärmor skrattar högt åt hur dåligt det går för svärfar medan jag skrattar högt åt det faktum att jag får Diamanten tre gånger i rad
Det här är ju så enkelt och lätt att ett recept nog är överflödigt - jag bidrar med ett ändå. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligare lite smak), strö över salt, peppar och örter
Ta fram pilgrimsmusslornaoch torka dem torra. Soppan blir len och mild med härlig sälta från sidfläsket och fin sötma från den spänstiga och vackra pilgrimsmusslan
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.