Grillad kycklinglårfilé med stekt lök och majonnäs är sjukt gott. Christian Carlsson är trebarnsfar och hängiven grillare med stort intresse för mat och dryck och driver bloggen Grillpappan
Servera den grillade fläskkarrén med grillad lök, rökt paprikamajonäs och rostade potatisar. Grillad fläskkarré medrökt paprikamajonäs och lök är perfekt Valborgsmat som är snabbt och enkelt att göra
Den skall i alla fall vara rejält röktmed massor av smak. Inte det jag tänker mig när man planerar för lite trevligare middag i normala fall, men det kommer med all säkerhet göras igen
Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Det var längesedan jag åt rökta musslor och de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
4 1 dl majonnäs 2 pressade vitlöksklyftor 1 dl riven parmesanost 1/2 tsk chipotlechili 1 krm chiliflakes 4 förkokta majskolvar 50 g smält smör 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Grillad rökt lax med pepparrotscrème på crostiniPortioner. Smaka av med salt. 150 g kallrökt laxfilé - i bit 1 st fryst ciabatta flingsalt Olivolja Pepparrotscrème. Skiva 8 tunna skivor av ciabattan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Av Mattias LarssonFotografDavid Back 150 g kallrökt laxfilé - i bit 1 st fryst ciabatta flingsalt Olivolja Pepparrotscrème
På bilden ser du gröna grillade paprikor, sommargrönsaker och vitlökssås gjord på creme fraiche. Därför ska du använda en sort med mild smak och absolut inte använda för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.