2 kycklingfiléer. Blanda ihop marinaden och låt kycklingen få dra i den minst 30 min. Stek kycklingen (med marinaden) i ugnen i 225° i 20-25 min tills köttet är väl genomstekt
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Nötytterfilé eller motsvarande fläskytterfilé är styckningsdetaljer som lämpar sig ypperligt att helsteka eller grilla
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade och grillade potatisen. Marinerade och grillade potatisskivor 4-5 port8-10 potatisar, våra vägde 1,7 kilo till 5 vuxna½ citron, pressad1 pressad vitlöksklyfta1 dl olivolja1 tsk finhackad röd chili (eller sambal oelek)Skölj av potatisen och koka den oskalad i 10 minuter. Marinerade och grillade potatisskivor 4-5 port
Nu är det dax för grillat igen, snart har jag lärt mig hur man gör… hihi. Det är inte lätt med temperaturen och tiden men man lär så länge man lever, envis som jag är så sitter det nog snart
GRILLADE SPETT. 4 kycklingfiléer, ca 500 gram färska kycklingbröst eller 600 gram frysta. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp kycklingbitar på spett eller grilla de hela kycklingfiléerna runt om i 5 minuter
Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig
Halloj. Hoppas allt är bra. Jag jobbar massor just nu, 8-19,30 de senaste dagarna. Är rätt slut i huvudet när jag kommer hem men idag kliade det lite i fingrarna så jag var tvungen att komma inom här och blogga lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.