12 msk
inlagd ingefära (gari) eller färsk riven ingefära
12 msk
olivolja
11 tsk
chilipasta (sambal oelek)
11 klyfta
vitlök
12 krm
salt
11 krm
vitpeppar
1 Couscoussallad:
4 dl couscous
15 st
smågurkor (cornichons)
10,5 dl
tomatpuré
11,5 pressade
klyftor vitlök
10,5 st
selleri
12,5 dl
bönor, haricots verts
10,5 krm
gram saffran eller något krm gurkmeja
10,5 röd
chili
11
vårlök
12
morötter
12 dl
valnötter
1 Yoghurtsås:
3 dl matyoghurt naturell
10,5 klyfta
vitlök
11 krm
salt
12 msk
hackad persilja
10,5 krm
vit- eller svartpeppar
11 tsk
honung (valfritt)
11 msk
citronsaft (valfritt)Kycklingspett: skär varje bröst i först tre delar och dela sedan dessa till 6 delar totalt. Har du köpt stora kycklingbrös så dela dem till 8 delar totalt. Lägg kycklingen i en skål med ingefära, pressad vitlök, olja och chili. Låt marinera så länge du har tid - gärna i kylen över natten. Vänta med att tillsätta salt och peppar. Lägg träspetten i blöt ca 20 minuter. Trä 5-6 bitar kyckling på varje spett till minst 4 spett. Grilla spetten på utegrill i ca 10 minuter runt om. Du kan också grilla dem i ugnen på 200 grader och stek i cirka 30 minuter i långpanna. Eller bryn dem eller grilla dem i grillpanna runt om i ca 6 minuter några i taget och stek sedan klart i ugnen i 15 minuter 200 grader i långpanna eller ugnsform. Testa och skär i en kycklingbit så att den är genomstekt och ej rå och röd i mitten. Grilla eller stek dem annars lite till. Servera kycklingspetten varma med couscoussalladen samt yoghurtsåsen. Couscoussallad: Koka upp vatten enligt paketet. Tillsätt couscousen samt saffran. Sätt åt sidan med lock i tio minuter. Sprid sedan ut couscousen på en plåt att svalna om du inte ska äta den direkt. Skölj ur samma kastrull, tillsätt lite olja och fräs tomatpuré, pressad vitlök, hackad selleri, hackad chili, strimlad vårlök, strimlade morötter samt bönorna. Rör runt fem minuter. Blanda i couscousen med valnötterna samt hackade smågurkor. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera couscoussalladen varm eller ljummen eller förvara i kylen till servering (kan sedan mikras ljummen). Yoghurtsås: Blanda yoghurten med pressad vitlök, olivolja, hackad persilja, salt, peppar, honung och citronsaft i en skål och servera.
Lufta couscousen med en gaffel. Couscoussallad. Karibisk kycklingspett (ca 4 portioner). Koka upp 3 1/2 dl vatten tillsammans med hönsbuljong. Slå det i en skål tillsammans med couscous, täck den sedan med plastfolie och låt det svälla ca 5 minuter. Karibisk kycklingspett (ca 4 portioner)
Servera färsspetten medcouscoussalladen och yoghurtdressingen. Smaka av med salt. Couscoussallad. Blanda yoghurt med vatten, finhackad persilja, honung och 1-2 krm chiliflakes
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxen med olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Grillsäsongen är på ingång så jag valde att grilla kycklingspett tillsammans med grönsaker samt att baka ett härligt och mycket luftigt focaccia, till detta gjorde jag endast en enkel sallad då brödet är ganska mättande i sig så det behövs inte så mycket mer
Toppa medkycklingspetten. Pensla spetten med blandningen. Servera med bröd, olivolja och vinäger. Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett
Åh, åh samtidigt njuta av nygrilladekycklingspett. Kycklingspett. tillsammans med bröd. Kycklingspett. Jag bakar mitt bröd helst själv men när jag väl köper bröd är det ofta libabröd som åker med hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.