Grillade kycklingben och marinerade kikärtor
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Marinerade kycklingben
  • 1 kilo kycklingben
  • ½ dl limecurd
  • 1 msk stek- och grillkrydda
  • 1 msk HPsauce
  • 1 msk rökt olivolja (eller vanlig olivolja)
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • Rör samman marinaden och låt kycklingbenen ligga i marinaden några timmar, helst över dagen/natten innan tillagning.
  • Grilla kycklingbenen i ugnen på 200 grader 50-60 minuter, vänd efter halva tiden.
  • Marinerade kikärtor
  • 400 g kokta kikärtor
  • 1 liten rödlök, fint hackad
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 fint riven vitlöksklyfta
  • ½ dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • Blanda samman marinaden och häll över kikärtorna.
  • Låt kikärtorna stå minst 30 minuter, gärna längre i kylen för att marinera innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.