Grillade köttfärsspett med matig sallad och fetaostsås
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 isterband (165g)
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • salt, svartpeppar
  • 450 g nötfärs
  • 13 dl bulgur
  • 8 bitar soltorkade tomater i olja
  • 1/2 rödlök
  • 1 burk svarta bönor (400g)
  • 1 avokado
  • 1/2 påse rucola (á 70g)
  • 0,5 dl olja, gärna från de soltorkade tomaterna
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 krm gul curry
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • salt, svartpeppar
  • 175 g fetaost (1/2 paket)
  • 2 dl crème fraiche
  • svartpeppar
  • 1 ajvar
  • 1 Köttfärsspett:
  • 1 Matig sallad:
  • 1 Fetaostsås:
  • 1 Tillbehör:Stek isterbandet och lossa fjälstret när det börjar spricka upp. Skrapa ur innanmätet och stek det ytterligare någon minut. Låt svalna. Rör ihop ägg och ströbröd med salt, svartpeppar och låt det svälla i 10 minuter. Blanda i nötfärs och isterbandsfärsen. Blöt händerna, forma färsen till 8 korvar och trä upp dem på spett. Använder du spett av trä, blötlägg dem först i 10 minuter.Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen. Strimla de soltorkade tomaterna. Skär ett snitt rakt in i rödlökshalvan och skiva den till kvartsskivor. Skölj de svarta bönorna och tärna avokadon. Blanda allt i en skål. Rör ihop olja med balsamvinäger, curry och sambal oelek. Ringla över salladen och blanda allt. Salta och peppra.Smula fetaosten och rör ihop med crème fraiche. Smaka av med lite svartpeppar. Ställ såsen svalt tills den ska serveras.Grilla spetten tills de fått fin yta. Servera med den matiga salladen, fetaostsås och ajvar. Tips! Blanda gärna ajvarn med lite sambal oelek för att få in lite hetta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.