Vad grillade ni då. marinerad kycklingfilé med en god Tabbouleh och lite Raita. Fantastiskt ”billig” (i smartpoints) med tanke på hur god och fräsch denna middag är
Jag höll paprikabitarna med en tång och grillade dem rakt över gasspisens låga (skinnsidan mot elden), men man kan så klart lika gärna grilla dem på hög värme längst upp i vanlig ugn
Lägg färsbiffarna på galler i en långpanna. Blanda färsen med potatismjöl. Sätt ugnen på grillvärme. Hacka champinjonerna och blanda ner dem och persilja, vatten, salt och peppar i färsen
Smaksätt i så fall med lite extra svartpeppar när biffarna är färdiggrillade. Färsbiffar. Det blir även gott att bara pensla biffarna med olja innan man lägger dem på gallret
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Mitt bästa grilltillbehör är grillade Quesadillas med philadelphia och sambal oelek. Svårt att välja ett, men en grej som passar till nästan allt är grillade tomater
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Jag ska gräva ner kompost, inte den vanliga trädgårdskomposten utan matkomposten, usch, alltid lika äckligt tycker jag men den är ju så bra för växterna, full med näring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.