Grillade chiliräkor med aioli
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smalare aioli
  • 13 stora vitlöksklyftor
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1 dl lättmajonäs
  • 1 tsk citronsaft
  • salt, peppar, persillade, chilipulver
  • 1 Grillade chiliräkor:
  • 1500 g stora kokta vannameiräkor utan skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk soja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk sambal oelek eller 1 röd chilifrukt
  • salt, peppar, persillade, oregano, timjan
  • träspett1. Pressa vitlöken i en skål och rör ihop med olja, äppelcidervinäger, salt, peppar och persillade. Kör i micron i 1 minut. Detta gör att vitlöken värms och den allra stickigaste smaken försvinner och blir lite rundare.
  • 12. Blanda ihop med resten av ingredienserna och smaka av med lite mer och salt och chilipulver.
  • 11. Tina räkorna. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll över räkorna. Ställ in i kylen och låt räkorna ligga i marinaden under cirka en timme eller mer.
  • 12. Trä upp fyra räkor per spett genom att trä upp stjärten och ryggen så att de bildar ett U. Salta, peppra och häll på mer citronsaft och persillade.
  • 13. Grilla räkspetten tills de har fått fin färg, pensla med den överblivna marinaden under tiden. Servera med aioli och baguette.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.