Grillad rostbiff med korvsmör och matvetesallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Matvetesallad
  • 14 dl matvete
  • 4,5 dl vatten
  • salt
  • 20 cm gurka
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 10 blad ramslök (eller 2 msk gräslök)
  • 1 dl hackad libbsticka
  • 0,5 dl kallpressad olivolja
  • 1 liten citron
  • salt, peppar
  • 1 Korvsmör:
  • 11 isterband
  • 50 g smör
  • salt
  • 1 Grillad rostbiff:
  • 1500 g rostbiff
  • 1/2 citron
  • 1/2 påse pepparrub
  • 0,5 dl grillsås
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk tryffelolja
  • salt, peppar1. Koka matvetet i saltat vatten på låg värme under lock i 15 minuter. Tärna gurka och grovhacka alla örter. Blanda matvetet med gurka, örter, olja, citronsaft samt salt och peppar.
  • 12. Stek korven så skinnet spricker. Skrapa ur innanmätet och stek så det får yta. Låt isterbandsköttet svalna, blanda sedan med rumsvarmt smör och en nypa salt. Rulla in smöret i plastfolie till en korv och lägg i frysen cirka 20 minuter så det stelnar. Lägg sedan i kylen.
  • 13. Pressa citronsaft över rostbiffen och klappa in den runt om med rub. Grilla köttet till en innertemperatur om cirka 50-55 grader. Rör ihop grillsås, rapsolja och tryffelolja. Pensla runt om under grillningen. Salta och peppra. Låt köttet vila under folie i fem minuter innan det skärs upp tunt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.