salt, peppar1. Koka matvetet i saltat vatten på låg värme under lock i 15 minuter. Tärna gurka och grovhacka alla örter. Blanda matvetet med gurka, örter, olja, citronsaft samt salt och peppar.
12. Stek
korven så skinnet spricker. Skrapa ur innanmätet och stek så det får yta. Låt isterbandsköttet svalna, blanda sedan med rumsvarmt smör och en nypa salt. Rulla in smöret i plastfolie till en korv och lägg i frysen cirka 20 minuter så det stelnar. Lägg sedan i kylen.
13. Pressa
citronsaft över rostbiffen och klappa in den runt om med rub. Grilla köttet till en innertemperatur om cirka 50-55 grader. Rör ihop grillsås, rapsolja och tryffelolja. Pensla runt om under grillningen. Salta och peppra. Låt köttet vila under folie i fem minuter innan det skärs upp tunt.
Grilladrostbiffmed rub, baste och resting oil. Emellertid fanns det fin rostbiff i skivor, och då det var längesedan vi grillade nötkött, blev dessa ett självklart val
Servera rostbiffenmed majs, västerbottenssmör, potatiskroketter, tomat och en god dryck. Jag hittade nyligen ett mycket bra specialpris på Scans rostbiff när jag var och handlade och tog chansen att grilla köttet när solen var på sitt bästa humör för några dagar sedan
Matvetesalladmedgrillade grönsaker och halloumi. Torka bort överflödig marinad från kycklingbitarna och krydda därefter med salt och peppar efter egen smak
Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagad och god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Marinerad rostbiffmed balsamico, honung och kapris. Den här rostbiffen är ju superb att ha om man har många gäster eller om man ska ha buffé eftersom man förbereder den några dagar innan
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
Ta varje potatis och picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Solrosfrna blir sådär härligt rostade och saltade och passar såå fint till potatisen
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Jag hittar massa spännande recept på Pinterest och nu senaste provade jag att göra Avocado, Hummus and Feta Grilled Cheese tillmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.