Örthollandaise 75 g smör rumstempererat 3 st äggulor 1.5 dl vispgrädde citron saften av 1 salt och peppar oregano några kvistar färsk lök finskuren blast av Fisken 2 st rödingar hela, à 300–400 g olivolja till pensling salt och peppar 1 st citron 1 st dill knippe
Krydda rödingfiléernamed citronpeppar och stek dem på båda sidorna på medelhög värme. rödingfiléer. Skölj, skala och dela rot- och grönsakerna, tillaga dem i ugnen med lite rapsolja, salt och peppar
Servera den grilladerödingenmedgrillade morötter, grillade citroner, lime aioli och dill. Grilladröding är enkelt och tacksamt då det är en fet fisk som tar åt sig av de goda grillsmakerna
Grilladröding. Skölj rödingfiléerna och låt rinna av på en skärbräda med skinnsidan nedåt. Koka upp en kastrull med vatten och ta sedan av från plattan
rödingfiléermed skinn. Dra ur benen från rödingfiléerna och låt filéerna marinera i citrusmarinaden. Blanda med de övriga ingredienserna och smaka av med salt
Röding. Lägg in allting i buken på fisken tillsammans med några klickar smör och peppar. Lägg fisken i ett halster som du gnidit in med rapsolja och lägg på indirekt värme, stäng locket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.