Grillad röding med dillsmör och rostad potatis
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg hel röding, 2 stycken
  • 11 knippa dill
  • 1 bindgarn
  • 12 liter vatten
  • 11 dl grovt salt
  • 1150 g smör, rumstempererat
  • 11 knippa dill, finhackad
  • 11 tsk citronzest
  • 1 salt, peppar
  • 11 kg små fina potatisar
  • 12 msk olja
  • 1 flingsalt
  • 1 blandad salladKoka upp vatten och salt till saltlagen och kyl den snabbt i kallt vattenbad.
  • 1 Klipp bort gälarna på fiskhuvudena, om inte fiskhandlaren gjort det. Skölj fisken ordentligt. Lägg dem i ett rostfritt kärl, som rymmer fisk och saltlag. Häll över den kalla saltlagen och låt fisken ligga 30 minuter i lagen i kylen.
  • 1 Ta upp fisken och torka av den med hushållspapper. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen. Gnid olja på fiskskinnet. Lägg över fiskarna i en grillkorg eller fiskhalster och grilla, 5–7 minuter per sida. Låt fisken vila några minuter innan den serveras. Servera med dillsmör, rostad potatis och blandad sallad.
  • 1 Dillsmör: Vispa smöret med dill, citronzest, salt och peppar. Spritsa toppar på ett smörpapper och ställ i kylen. Servera till fisken.
  • 1 Rostad potatis: Koka potatisen i lättsaltat vatten 5 minuter. Häll av vattnet och slunga dem med oljan. Lägg över dem i en grönsakswok för grillen och låt de tillagas klart och få en krispig yta. Servera till den grillade fisken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.