Grillad salt- och citronrubbad Picanha. Sofia och Eyvind var förbi Hötorget och jag kunde inte låta bli att höra om de hade lust att titta förbi Latinamerikanska livsmedel för en rejäl bit picanha
Grillade färskpotatisar. Finstrimla salladslöken och blanda med chili (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar), vitlök, tomatkött, örterna, vinäger och olivolja
Grillad Fläskkarré med Rättikagratäng ochBearnaisesås. Till detta serverade vi också en fräch sommarsallad med sallad, tomat, gurka, paprika, jordgubbar, valnötter och fetaost
Även de grillade tortillarullarna med guacamole och mozzarella hämtade jag därifrån. Enligt boken ska såsen hällas över det färdiggrillade köttet (eller stekt i pannan) och alla typer av kött ska funka
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Pensla tonfisken med olivolja, rivet skal av citron eller lime och rikligt med havssalt innan grillningen
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.