Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken
Grillad Fläskfilé. Häll ut det mesta av marinaden från paprikan och tillsätt paprikan och blanda runt. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja
Skiva champinjonerna, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar, och ansa och skölj broccolin. Vi åt fluffigt kokt quinoa till, men det passar också med ris, eller kanske couscous eller bulgur för den som tål det
Blanda och smaka av med salt och peppar. Snitta korvarna med en vass kniv på ett par ställen. Servera med potatissallad, mâchesallad, skivad gurka och rädisor
Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Salta och gnid in paprikanmed olivolja. Skär av toppen av paprikan. Sila bort eventuell vätska och blanda med hackad persilja, salt och olivolja före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.