1 salt1.
Sätt ugnen på 250 grader. Halvera och skär bort kärnhus och mellanväggar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med den kuperade sidan upp. Pensla med olja. Grilla dem ca 20 minuter tills skalet börjar bli bränt och lite blåsigt. Täck med en handduk eller stoppa paprikorna i en värmetålig plastpåse. Låt svalna ca 20 minuter. Dra av skalet och skär i strimlor. 2. Blanda vitlök, olivolja, salt och ev lite blandade örtkryddor. Lägg ner paprikan och låt gärna marinera någon timme. Förvara i kylskåp.
I veckan köpte jag ett gäng grillade kycklingklubbor på Maxi som vi ätit på kvällarna med lite sallad och tänkte att lite marineradpaprika kunde vara gott till som variation
dessutom lite grillademarinerade grönsaker som lite extra roligt tillbehör. Stek nötfärsen i olivolja, när den fått färg tillsätter du kryddmixen och tomatpuren, låt fräsa
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Tillagar man bitarna hela med termometer och låter köttet vila ordentligt efteråt så blir det riktigt saftigt och gott
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeochgrillade potatisen. Usch och fy vilket trist väder det har blivit, regntunga skyar som läcker vatten på oss
Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. Och dessa lammkotletter var stora och ganska grovt styckade med mycket kött så för mig räckte det gott och väl med en
Grillad Fläskfilé. Häll ut det mesta av marinaden från paprikanoch tillsätt paprikanoch blanda runt. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna
Till de grillade grönsakerna blev det även Kronfågels nyhet BBQ Black Garlic Chicken lårfilé. Marinera grönsakerna och de blir så smakrika i sig själva att det inte behövs något annat tillbehör mer än en kräm
Stek pannbiffarna i lite olja så att dom får färg lägg dom i en ugns form, när alla är stekta lägger man i vitlöken, paprikanoch tomatpurén i pannan så att allt får steka lite
Rostad paprikaoch zucchini. Blanda i en ugnsform med olivolja, salt och vitpeppar. Servera fläskkarrén med den rostade paprikan samt zucchinin, potatisen samt melonsalsan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.