Grillad makrill med rabarbersalsa&stekt färskpotatis

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 små (300-400 g) eller 2 stora (700-800 g) hela färska makrillar

  • salt, svartpeppar och oregano (färsk eller torkad) efter smak
  • 600 g kokt färskpotatis

  • 3 msk smör
  • 
2 msk hackad dill

  • salt efter smak

  • 400 g rabarber

  • 1 msk smör

  • 2 msk socker (gärna råsocker)

  • 1/2 tsk rosépeppar, smulad eller lätt stött i mortel

  • 1 msk citronsaft

  • zest av 1/4 citron (det yttersta skalet på citronen)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.