Att grillamakrill är enkelt och gott. Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Jag serverade den med färskpotatis och dillmajonnäs - egentillverkad, men självklart går det bra att använda färdig majonnäs
Den första rätten jag provade var tonfisk med grillad paprika och vinägrettsås. För några veckor sedan laddade jag ned stjärnkocken Mario Batalis app till min iphone
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Penslamakrillarna med soja och citronsaft. Riv äpplen grovt och blanda med tärnad potatis och gräddfil
Nygrillademakrillfiléer. Makrillen. En väldigt tacksam fisk att grilla, och mycket prisvärd. Bland ihop ostcrèmen – riven ost, crème fraîche, rivet citronskal och lite pressad saft från en citron
Servera den nygrillademakrillen med färsk potatis, förslagsvis smaksatt av dill, smör och salt. Lägg ut folien och salta på den, placera sedan makrillen (två om de är små) på folien och fyll med färsk dill både inne och utanpå fisken
4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.