Grillad majs med salsasås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 färska majskolvar
  • 11 ½ dl salsasås
  • 11 ½ dl gräddfil eller crème fraiche
  • 11 dl riven ost
  • 12 msk paprikapulver
  • 12 msk salt
  • 11 msk malen svartpeppar
  • 11 tsk senapsfrön, malda i mortel
  • 1½ tsk spiskummin, mald i mortel
  • 1½ tsk kajennpepparRub: blanda ihop alla ingredienser.
  • 1 Dra ner blasten på majsen och knyt ihop majsblasten med ett snöre eller med hjälp av ett av blastbladen. Dra bort tofsen med strån i toppen av majskolven.
  • 1 Lägg majsen i en stor bunke med kallt vatten i 30–40 minuter, så att inte blasten börjar brinna. Ta upp majskolvarna och torka av dem med hushållspapper. Grilla majsen runtom tills de fått fin färg.
  • 1 Lägg på salsasås, crème fraiche, strö över riven ost och kryddorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.