Grillad lax med sparrissallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g laxfilé
  • 11 citron, pressad saft
  • 13 dl grekisk yoghurt
  • 11 näve basilikablad
  • 11 bunte gräslök
  • 11 dl finriven parmesan
  • 1 salt och peppar
  • 12 buntar sparris
  • 150 g smör
  • 11 msk japansk soja
  • 11 tsk sherryvinäger
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 13 msk rostade pinjenötter
  • 1 nykokt färskpotatis
  • 1700 g laxfilé 1 citron, pressad saft 3 dl grekisk yoghurt 1 näve basilikablad 1 bunte gräslök 1 dl finriven parmesan salt och peppar 2 buntar sparris 50 g smör 1 msk japansk soja 1 tsk sherryvinäger 1 klyfta vitlök, riven 3 msk rostade pinjenötter
  • 1 Till servering nykokt färskpotatisBörja med att bryna smöret. När det är gyllene och doftar kola, ta bort från värmen och tillsätt soja, vinäger och vitlök. Ställ åt sidan.
  • Med en stavmixer, mixa 1 dl yoghurt med basilikablad och gräslök tills såsen är helt slät. Med en sked, rör samman den gröna örtmixen med resterande yoghurt samt riven parmesan. Smaka av med salt. Skär laxen i 4 lika stora portionsbitar. Pressa citronen över bitarna. Salta och peppra generöst. Grilla på indirekt värme på ett folieark till innertemperatur 48 grader för lax med lite kärna eller grader för en mer genomstekt lax. Grilla sparrisen ca 2-3 minuter. Lägg på ett fat. Häll på det brynta smöret och blanda runt. Strössla pinjenötter över. Servera den grillade laxen med basilika-och parmesankrämen, sparrissalladen samt nykokt färskpotatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.