Lägg paprikan i grytan och krydda med paprikapulver, curry och citron. smaka av med salt och peppar. Garnera med dill och servera med ris, en grönsallad och ett vitt bröd
Vi tog en tur i husbilen ner till Vadstena och käkade en smarrig picknicklunch som bestod av dessa läckra frallor, fyllda medmorotslax samt en enkel potatissallad smaksatt med dippmix (se recept här och här)
Lägg mjöl, jäst, olja och salt i matberedarskålen med plastkniven monterad. Värm vattnet till 37º och häll i påfyllningsröret och kör maskinen i ca 2 minuter, tills degen blir smidig
Fräs färsen i en panna med lite högre kanter. Lägg ner det i pannan med färsen. Smaksätt med paprikapulver, oregano, salt, chilipeppar och en nypa socker
Nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg. Smula jäst i en bunke och rör ut med det fingervarma degspadet av vatten och 1/2 rapsolja. Platta till bullarna med handen så att de blir ca 12 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.