Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
Servera med en god råkostsallad. KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Krydda med salt, peppar, olivolja och lite honung. Mosa avokadon och blanda den med crème fraiche. ca 4 portioner4 kycklingfiléer3 stora rödbetor3 morötter3 palsernackor1/2 rödlök1 liten kålrotsalt och pepparca 2 msk olivoljaca 1 tsk honungMarinad till kycklingen. 1 avokado1 dl crème fraichelite salt och pepparlite pressad citronLägg kycklingfiléerna i en bunke. Börja grilla kycklingen när det är ca 15 minuter kvar tills rotfrukterna är färdiga. 4 kycklingfiléer
Servera med en god råkostsallad. Linda & Ingela. KycklingfiléTomaterTomat & chilli purevitlökfärsk fullkornspasta0,5 dl vattenMarinad. 2 dl Rapsolja1 msk Kycklingkrydda1 msk Kinesisk Soja1 tsk torkad dragonLägg kycklingen i en ugnsfastform, häll över marinaden och ställ formen i ugnen 30 min , 200 grader, eller tills kycklingen är klar. 1 msk Kyckling
Fräs köttbullar och lök i lite olja i en rymlig stekgryta eller i en stekpanna med höga kanter. Servera med tzatziki, surdegsbröd och citronmarinerad blomkål
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Stek kycklingen runt om tills den fått fin färg i stekpanna med smör. Lägg på kycklingen och häll på resten av såsen och strö över parmesanost och basilika
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
I tisdags blev det för ovanlighetens skull en ny rätt till middag som jag hittade recept på här. Barnen var först lite skeptiska men dom åt med god aptit
Servera den parmesanpanerade kycklingen på pastan och tomatsåsen. Dags att panera kycklingen. Häll av och blanda sedan förslagsvis pastan medtomatsåsen samt hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.