Jag grillade både bakpotatis och sötpotatis. Det blev souvlaki på kyckling, basilikamajonäs, tomat- och fetaostsallad och bakad potatis på grillen med örtsmör
Ett recept som jag tycker blir riktigt bra är denna kycklingfilénmed smaker från Asien. Det blir så ibland i vår familj att Jens sköter grillningen sen fixar Caroline tillbehören, så blev det med denna rätten
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Krydda den med dina favoritkryddor, fyll den med färska örter, lök och citron, stoppa lite extra smör under skinnet så får du det kripspigt och sen på grillgallret
Under tiden finfördela (strimla) kycklingen. 2-3 portioner1 färdiggrilladkycklingJordnötssås2 dl kokosmjölk1-2 dl vispgrädde4 msk jordnötssmör1 tsk sambal oelek1 tsk citronsaft1 tsk saltGör så härLägg i lite smör i pannan och smält det. Lägg i kycklingen i såsen och i 10 minuter. 1 färdiggrilladkyckling
Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla. Hemligheten med en perfekt hummus tycker jag, förutom en bra balans mellan citron, vitlök och tahini – är rätt konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.