Tankarna om en fusion mellan vad som är en av Sveriges kanske mest serverade lunch, skomakarlådan och engrillad bit högrev slår mig likt en rivningskula mot en dammig betongvägg
Till det grillade gjorde jag en kall sås med bla lök, paprika och färska örter i. Mycket grillat blir det när det är fint väder och vi grillade igår också
Hade tur och hittade svenska lammracks på ICA. Det brukar bara finnas lammracks från Nya Zeeland och det känns på något sätt fel att köpa kött från andra sidan jorden
Vi grilladeäven ryggbiff som jag köpt på Thuressons. Härligt att ha svingat igång grillsäsongenigen. Glad jag gjorde det för den var riktigt fräsch och passade perfekt som tillbehör till spjällen och dengrilladeryggbiffen
Tänd grillen, se till att du inte har en glödbädd under hela gallret. Blanda en marinad på ketchup, vatten, honung, grillkrydda och dra av rosmarin bladen, blanda väl, lägg i revbenen och se till att de får marinaden runt om
Jag ger mig…Förr har jag grillat på vanliga smågrillar, engångsgrillar och i en och annan hink och har fnyst lite försynt åt Webergrillarna, på samma sätt som jag fnyst lite åt fina bilar, men snart upptäckt fördelen med bra kvalité…
Jag fick utmaningen att göra något roligt av dem och självklart så gick jag igång direkt, resultatet vart två tillbehör en krämig sås och krispiga chips som serverades till en läckert grillad lax
Nu när sommarvärmen är här är man inte direkt jättesugen på tung och svårsmält mat, utan något lätt och enkelt ska det va, som t ex grillad torskfilé, med enenkel och god mango- och avokadosallad till
Grillad fläskkarré. Passade på att göra en gratäng som blev såååå gooood. Men först till köttet. Blanda ihop marinaden och gnid in köttet ordentligt, låt stå i kylen ett par timmar, gärna över natten
Vi grillade champinjoner, paprika, cocktailtomater, olika sorters korv och entrecote. När vi firade morsdag förra lördagen (lite i förskott) samlades vi hemma hos mamma och Staffan och åt en mumsig grillmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.