valfritt bröd, exempelvis brioche-korvbröd eller surdegsbröd
1 Snabbsyrad
surkål:
1 Övriga
tillbehör:Finstrimla vitkålen med en kniv eller osthylev – skippa rotstocken. Ha ner vitkålen i en stekpanna med smör och stek cirka 3 minuter på medelvärme. Slå på vatten, ättika, krossad kummin samt socker och salt. Låt allt puttra i cirka 10 minuter. Häll bort överbliven vätska och ös upp surkålen i en snygg burk.Rör ihop senap och majonnäs.Grilla eller stek korvarna. Servera med skivad rödlök, jalapeños, bröd och den snabbsyrade surkålen.
Smöra de två återstående skivorna bröd och lägg dessa på smörgåsarna med smöret uppåt. Dock valde jag bort den andra sortens ost och hummus och la till rödlök
Idag blev det premiär grillat, det blev… Grillad fläskytterfilé späckad med kryddig korv. Några drag med pepparkvarn men var sparsam med salt då sälta finns i både korvoch bacon
Den har stått 2 veckor i rumstemperatur och sedan 2 veckor i kylskåp. Vill du läsa mer om probiotika och prebiotika så finns det massor på nätet om du googlar, jag har lyssnat på många av 4healths podavsnitt som handlar om vår tarmflora, där pratar de mycket om probiotika. Grilladekorv till och gjorde en senapskräm på hälften majonäs, hälften creme fraiche, 2 tsk av någon senap du gillar och lite salt
Idag grillade vi korvoch la på picklad rödlök samt min favoritsenap. Grilla korv har nog alla gjort och hemma hos familjen Carlsson äter vi ofta grilladkorv på lördagar
Servera det grillade fläsket med varm surkål samt kokt färskpotatis och kokta späda morötter. Kvällsbrisen från Östersjön håller i sig och sprider dofterna från den grillade grisen, oh så gott
Lägg degen på pizzastenen med bakplåtspappret uppåt och ta loss det (låt inte degen ligga framme för länge på pappret för då är det svårt att få loss det)
Igår grillade jag entrecôte som vi åt tillsammans med en nudelsallad och syrad rödlök. Köttet grillade jag först snabbt på direkt värme och sedan en kort stund på indirekt värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.