150 g
ädelost som grönmögelost av gorgonzola, Kvibille, Saint Aigur eller valfri sort
10,5 krm
svartpeppar
1 Tillbehör:
1 zucchini
12 stora
kvisttomater
112 medelstora
potatisar
18
knippmorötter
16 knipplökarBörja
förbered önskade tillbehör ex. potatis och grönsaker ev. till grillen. Skär snitt ned i fläskytterfilén och pilla i små bitar skivad och skalad vitlök. Gnid in fläskytterfilén i olivolja, timjan, salt och peppar. Sätt igång grillen. Grilla fläskytterfilén och bryn köttet runt om i ca 5 minuter. Sätt in en termometer och sänk värmen och stek klart i ca 15-20 minuter. Har du kupolgrill så sätt på lock eller höj gallret till lägre värme. Pensla några gånger runt om med teriyakisås mot slutet. Fläskytterfilén är genomstekt vid 65 grader. Låt vila någon minut innan servering. Pensla med mer teriyakisås innan servering. Under tiden köttet grillas så laga klart valfria tillbehör. Ta köttet från grillen och låt vila någon minut. Skär köttet i åtta bitar mot köttfibrerna. Två skivor per portion. Lägg ev. upp på fat med de grillade grönsakerna runt. Servera fläskytterfilén med valfria tillbehör.
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med. När man lagar mat till många kan man göra det lätt för sig och laga så många komponenter som möjligt som funkar att laga dagen innan och bara värma på vid själva serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.