Grillad helstekt fläskytterfile
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g fläskytterfilé
  • 12 msk olivolja
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 krm torkad timjan
  • 11 dl teriyakisås
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 Ädelostsås: 3 dl grädde
  • 150 g ädelost som grönmögelost av gorgonzola, Kvibille, Saint Aigur eller valfri sort
  • 10,5 krm svartpeppar
  • 1 Tillbehör: 1 zucchini
  • 12 stora kvisttomater
  • 112 medelstora potatisar
  • 18 knippmorötter
  • 16 knipplökarBörja förbered önskade tillbehör ex. potatis och grönsaker ev. till grillen. Skär snitt ned i fläskytterfilén och pilla i små bitar skivad och skalad vitlök. Gnid in fläskytterfilén i olivolja, timjan, salt och peppar. Sätt igång grillen. Grilla fläskytterfilén och bryn köttet runt om i ca 5 minuter. Sätt in en termometer och sänk värmen och stek klart i ca 15-20 minuter. Har du kupolgrill så sätt på lock eller höj gallret till lägre värme. Pensla några gånger runt om med teriyakisås mot slutet. Fläskytterfilén är genomstekt vid 65 grader. Låt vila någon minut innan servering. Pensla med mer teriyakisås innan servering. Under tiden köttet grillas så laga klart valfria tillbehör. Ta köttet från grillen och låt vila någon minut. Skär köttet i åtta bitar mot köttfibrerna. Två skivor per portion. Lägg ev. upp på fat med de grillade grönsakerna runt. Servera fläskytterfilén med valfria tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.