Pensla kycklingenmed det. Smält smöret och blanda med soja och kryddor. Kolla om kycklingen är klar när köttsaften är klar och inte rosa när du sticker med en kniv i lårbenet
Pensla helakycklingen rikligt med grilloljan, på båda sidor. Det var med andra ord dags att lägga kycklingen på det heta gallret och njuta av sommarens dofter och smaker
Pensla kycklingenmed olivolja. Så här gör du Förbered grillen och börja sedan med fyllningen. Häll vattnet i en liten ugnsfast form som kan placeras på grillen under kycklingen, tillsätt lagerbladen
Viktigt när man lagar helkyckling är att ösa fågeln med stekskyn under tillagningen. Jag anser att det absolut bästa sättet att tillaga kyckling är som hel fågel
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
En stor majskyckling som legat i marinad bäddades ner i grytan tillsammans med lite godsaker. Den stackarn har glömts bort lite sedan dennes kusin med sladd flyttade in i familjen Andersson/Kårdahls hem
Lägg kycklingen på rotfrukterna, riv över citronskal, krydda med rosmarin, salt och peppar. Så, då är Mårtenssons jul förpassad till Mårtenssons vind, lägenheten nystädad och julstämningen är utbytt mot vårkänslor med hjälp av en bukett färgglada tulpaner
Jag har också läst att man inte ska ha torkade örter medhela tiden, men det fungerade utmärkt. Otroligt enkelt recept, ner med grejorna i grytan och sju timmar senare var maten klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.