Grillad halloumi med oliv- och tomatsallad1
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g halloumi
  • 16 stora tomater
  • 11,5 dl kalamataoliver
  • 11 liten rödlök, i tunna ringar
  • 11 gurka
  • 11 cosmopolitansallad
  • 11 msk rödvinsvinäger
  • 10,5 dl olivolja
  • 13 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 10,5 gurka
  • 11 klyfta vitlök
  • 1 salt och peppar
  • 1 olivoljaBörja med att riva 0,5 gurka. Lägg på en tallrik och salta. Låt stå och dra i 10 minuter, krama sen ur vattnet ur gurkan. Blanda med yoghurt och riv ner vitlöksklyftan samt olivolja. Smaka av med salt och peppar. Skär salladen till munsstora bitar. Lägg i en stor salladsskål. Skär tomaterna i ojämna klyftor. Skala 1 gurka och klyv på längden. Kärna ur genom att dra en sked längs med kärnorna. Skär gurkan i stora tärningar. Lägg gurka och tomater i salladsskålen med rödlöksringar. Droppa över vinäger och olivolja, salta och peppra och vänd runt salladen försiktigt. Strö oliver över. Dela halloumin i 1 cm bitar. Pensla med olivolja och grilla sen över hög värme i ca 0,5-1 minut per sida. Servera genast med salladen och tzatzikin!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.