1 olivoljaBörja
med att riva 0,5 gurka. Lägg på en tallrik och salta. Låt stå och dra i 10 minuter, krama sen ur vattnet ur gurkan. Blanda med yoghurt och riv ner vitlöksklyftan samt olivolja. Smaka av med salt och peppar. Skär salladen till munsstora bitar. Lägg i en stor salladsskål. Skär tomaterna i ojämna klyftor. Skala 1 gurka och klyv på längden. Kärna ur genom att dra en sked längs med kärnorna. Skär gurkan i stora tärningar. Lägg gurka och tomater i salladsskålen med rödlöksringar. Droppa över vinäger och olivolja, salta och peppra och vänd runt salladen försiktigt. Strö oliver över. Dela halloumin i 1 cm bitar. Pensla med olivolja och grilla sen över hög värme i ca 0,5-1 minut per sida. Servera genast med salladen och tzatzikin!
Pensla med vitlökssmör och servera direkt med den grillade osten, grönsaker och tzatziki. Rör ihop alla ingredienser till marinaden och blanda medhalloumi
Blanda övriga ingredienser och häll över osten. urkärnad och finhackad. Skär halloumi i ca 1 cm tjocka skivor, pensla med lite olivolja och grilla snabbt på båda sidor. 1 pkt (250 g) Zeta Halloumi
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise ochgrillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
Till salladen kan du servera vad som helst, vi valde grilladhalloumi denna gång. Halloumin delas i grova bitar och gnids in med olivolja, för att sedan grillas
Idag får du tips på ett riktigt gott tillbehör till grillade lammkotletter som jag marinerade med olivolja, pressad citron, torkad timjan och chiliflingor
Grilla hallouminoch servera med ungsgrönsakerna och getostkrämen. Halloumi går relativt fort att grilla så förbered tillbehören innan och när grönsakerna har sina sista minutrar i ugnen kan är det tid att lägga osten på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.