Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g högrev

  • 11 gul lök
  • 11 morot
  • 15 svartpepparkorn
  • 12 lagerblad
  • 1 salt
  • 12 kg färskpotatis
  • 16 knippmorötter
  • 11 knippe rädisor
  • 11 knippe färsk lök
  • 13 msk grovkorning senap

  • 12 msk rödvinsvinäger

  • 13 dl kallpressad rapsolja
  • 1
 salt och peppar

Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper.

  • 1 Låt köttet bli kallt.

  • 1 Skiva köttet i skivor och grilla det på grillen så att det får färg på båda sidor.
 Pensla med lite BBQ-sauce i slutet av grillningen.

  • 1 Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen svalna.
 Skala morötterna och koka al dente i saltat vatten. Kyl ner morötterna i kallt vatten.
 Dela rädisorna i halvor. Strimla färsklöken tunt.

  • 1 Senapsvinägrett: Rör ut senapen i rödvinsvinägern, salta och peppra.
 Vispa i oljan droppvis till det tjocknar.

  • 1 Servering: 
 Blanda potatisen och grönsakerna tillsammans med senapsdressingen.
 Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.