folie. 600 g färskpotatis eller "smått och gott". 1 st citron. 2 st vitlöksklyftor. 1 dl bladpersilja, hackad. 600 g färskpotatis eller "smått och gott" 50 g smör 1 st citron 2 st vitlöksklyftor 1 dl bladpersilja, hackad 1 tsk gourmetsalt folie
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylldfläskytterfilé som jag helstekte och serverade medpotatisgratäng
En jättetrevligmiddag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Valborgsmiddagenigår blev grilladfläskytterfilé (smakar minstlika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Skala och skivapotatisen tunt i matberedaren eller med en mandolin. Ta ut formen medfläskfilén ur ugnen och låt köttet vila ca fem minuterinnan det skivas
Servera fläskytterfilénmed alla tillbehören. Helstekt marineradfläskytterfiléi ugn tillsammans kokta potatisar, morötter, ärtor och Karl-Johan svampsås från Blåband
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.