Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostaderotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Garnera med persilja och oregano. 700 g flankstek. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°
Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. 600-800 g flankstek. 1Grilladflankstek. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Flankstek är bland det godaste köttet som finns att grilla. Gör några snitt, tvärs emot fibrerna i flanksteken (annars kan den krulla sig när du grillar den)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.