Servera med kokt potatis, turkisk yoghurt, ajvar relish, färska tomater och rödlök. Ca 15 biffar 1 kg nötfärs 2 dl creme fraiche1 ägg1 gul lök, finhackad1 msk spiskummin2 tsk rökt paprikapulver 1 krm chilipulver1 msk kalvfond 1 msk saltsvartpeppar Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten vila i 10 minuter
Gjorde ju då denna gång med philadelpiaost medgrilladpaprika, pepparsalami använde vi då det är vår favorit och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och mozzarella, tomat, olivolja, balsamvinäger och basilkasallad till
Börja med att rosta paprikan. Ta av snöret skiva i rätt tunna skivor och servera med potatis och en sallad (jag hade även lite getostgratinerad broccoli med kanderade pinjenötter som tillbehör)
Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller med basilika och fårostcremén
Skrapa av det svarta skalet på paprikan. Vid åtta hade vi ätit, ute på altanen naturligtvis, och traskade ner till grannarna i andra änden av gatan för vad som skulle bli en mycket trevlig kväll i deras nya uterum
Knäck i ägg och rör ihop med lök-, vitlök- och champinjonhacket. Ställ åt sidan och låt svalna av. Kan serveras med allt från potatis, ris till en fräsch grönsallad
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. Här har jag en bas på linser och mathavre och det går att smaksatta på massor med olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.