1 salt
och svartpeppar1. Börja med chimichurrin. Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och peppra ordentligt och låt det står och dra nån timme.2. Hetta upp en grillpanna så det ryker om den. Pensla flanksteken, salta, peppra och grilla på hög värme 3-4 min på varje sida. Låt vila 5 min och skiva tunt.3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ett par matskedar olivolja och lägg i pimientos. Stek på medelvärme 5 min tills de mjuknat och fått lite färg. Strö över flingsalt.4. Lägg upp flanksteken och pimientosen på ett fat. Skeda över chimichurri och servera.
Gnid in köttet på båda sidor med salt och peppar. Garnera med persilja och oregano. 700 g flankstek. Grilla 5 minuter per sida tills innertemperaturen är 60°
Stick in en stektermometer med spetsen i den tjockaste delen. 600-800 g flankstek. 1Grilladflankstek. Krydda köttet med salt och peppar och låt det ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter. 1Pensla köttet med glazen och bryn det på grillen på båda sidor. Pensla köttet med glaze 2–3 gånger på slutet. 1Ta upp köttet på en skärbräda, pensla det med mer glaze och låt vila i cirka 20 minuter
Flankstek är bland det godaste köttet som finns att grilla. Gör några snitt, tvärs emot fibrerna i flanksteken (annars kan den krulla sig när du grillar den)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.