Grillad flankstek med chimichurri
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • flankstek på ca 500 gram
  • 1 pimientos de padrón
  • 1 olivolja
  • 1 flingsalt
  • 1 salt och peppar
  • 1 koriander, finhackad
  • 1 oregano, finhackad
  • 1 persilja, finhackad
  • 1 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 god olivolja
  • 1 rödvinsvinäger
  • 1 salt och svartpeppar1. Börja med chimichurrin. Blanda alla ingredienser i en skål. Salta och peppra ordentligt och låt det står och dra nån timme.2. Hetta upp en grillpanna så det ryker om den. Pensla flanksteken, salta, peppra och grilla på hög värme 3-4 min på varje sida. Låt vila 5 min och skiva tunt.3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i ett par matskedar olivolja och lägg i pimientos. Stek på medelvärme 5 min tills de mjuknat och fått lite färg. Strö över flingsalt.4. Lägg upp flanksteken och pimientosen på ett fat. Skeda över chimichurri och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.