Grillad fläskytterfilé med korv och potatissallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 –4 msk ajvar
  • 2 dl crème fraiche
  • salt, svartpeppar
  • 11 stor vitlöksklyfta
  • 1 klick smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 11 kg färskpotatis eller fast potatis
  • 8 bitar soltorkade tomater
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 dl kapris
  • 1 dl hackade örter, ex dill, persilja, timjan, libbsticka
  • 1 –1,5 dl olivolja eller olja från vitlök eller soltorkade tomater
  • 1 krm gul curry
  • 0,5 tsk senap
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt, svartpeppar
  • 10,5 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk grillkrydda
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • 800 g fläskytterfilé
  • salt, svartpeppar
  • 1 paket smala kryddiga korvar, ex lammkorv
  • 1 paket tjocka kryddiga korvar
  • 1 Ajvarsås:
  • 1 Vitlökssås:
  • 1 Potatissallad:
  • 1 Grillat kött:Rör ihop ajvar med crème fraiche och smaka av med salt och peppar. Vill du inte göra två såser går det lika bra att servera ajvarn som den är, utan att blandas med crème fraiche.Skala vitlöksklyftan och pressa den i en vitlökspress. Lägg den pressade vitlöken i en skål och lägg en liten klick smör på vitlökspresset. Värm i micron i 30 sekunder på full effekt. Blanda vitlöken med crème fraiche och smaka av med salt. Ställ såsen svalt fram till servering.Tvätta potatisen och skala den om det behövs. Koka potatisen hel i saltat vatten i cirka 10 minuter eller tills den mjuknat – känn med en tandpetare. Slå av vattnet och låt potatisen svalna. Skär den sedan till lagom munsbitar. Strimla de soltorkade tomaterna. Skär ett snitt rakt in i lökhalvan mot roten och skiva den sedan till kvartsskivor. Hacka örterna och blanda dem med olja, curry, senap och balsamvinäger i en stor skål. Lägg i potatis, soltorkade tomater, rödlök och kapris och blanda allt. Dra över salt och peppar.Rör ihop olivolja och balsamvinäger med grillkrydda, chilipulver och rökt paprikapulver i en skål. Ansa köttet från eventuella hinnor, om det behövs.Snitta korvarna utmed ena sidan. Värm grillen och lägg på kött och korvar. Pensla köttet med marinaden under grillningen och salta. Vänd köttet och korvarna några gånger under grillningen. Tryck inte på köttet, då försvinner vätskan så det blir torrt. Grilla köttet till en innertemperatur på 60–62°C och korvarna tills de fått yta. Dra över peppar på köttet vid slutet av grillningen så den inte blir besk. Låt kött och korv vila i folie i 5–10 minuter. Skiva upp köttet och korvarna. Dra över salt och peppar på köttets skurna yta innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.