Valborgsmiddagen igår blev grilladfläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Idag blir det grillat, superkul med den nya grillen och så gott det blir. Ytterfilé fylld med vitlök, salladslök och kryddor, hoppas att det skall smaka
Pensla fläskytterfilénmed olja och grilla den rakt över glöden så den får fin färg. Vi hade kompisar på besök, så jag fick langa upp två fläskytterfiléer på grillen
Lägg i fläskytterfilé fyll sen upp med coca-cola. Fläskytterfilé marinerad i coca cola. Det är inte lätt med temperaturen och tiden men man lär så länge man lever, envis som jag är så sitter det nog snart
Servera tillsammans medgrillad majskolvssallad. Grillad majskolvssallad. Fläskytterfilé. Lägg köttet med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt
Idag testade jag något nytt med en ytterfilé som låg i kylen. Ofta helsteker jag den i ugnen med mycket kryddor men idag stekte jag den i skivor först innan jag hällde över en sås med asiatiska smaker
Grilladfläskytterfilé. Blanda med finstrimlad paprika, fänkål, crème fraiche och kryddor. Kör mandlarna i en mixer eller kryddkvarn (eller hacka dem med kniv)
Grillat vitlöksbröd är en perfekt aptitretare innan den grillade middagen blir klar. Det smakar alltid bättre att äta ute, det är något konstigt med det
Men vi börjar idag med en grilladfläskytterfilémed en lite het glaze. Börja med att blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull och koka upp och låt det sedan svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.