14 fläskkotletter
med ben salt och nymalen svartpeppar
1 Rabarberketchup150
g rabarber, skalad (om grov) och strimlad 225 g ljus muscovadosocker 150 g äppelcidervinäger 5 kryddnejlikor 1 stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes rikligt med nymalen svartpeppar
1 Ugnsrostade
grönsaker800 g färskpotatis 1 zucchini 0,5 purjolök 40 g smör salt och nymalen svartpeppar 40 g ruccola, hackadBlanda alla ingredienser till rabarberketchupen i en kastrull. Koka ihop i ca 15 minuter, sila av vätska (men spara den) och plocka bort stjärnanis och nejlikor. Mixa sedan rabarbern slät i en bra matberedare eller med stavmixer. Tillsätt ev lite av vätskan från ”silningen” om den är för tjock. Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen i en ugnsform tillsammans med zucchini och purjolök skuret i grova bitar. Skiva över smör och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Sätt in formen i ugnen tills smöret precis smält, sväng sedan runt smör och kryddor så att potatisen blandas med detta. Rosta i mitten av ugnen tills grönsakerna är rostade och potatisen mjuk. Sväng runt den varma potatisen med hackad ruccola. Krydda fläskkotletterna med salt och peppar, gnid in med olivolja och grilla dem över fin glöd tills de fått fin färg på båda sidor, men tänk på att grilla över direkt och ganska hög värme så att kotletterna får färg, men inte ligger för länge så de blir torra. Pensla med rabarberketchupen på slutet så att kotletterna får en karamelliserad yta. Skär kotletterna i tunna skivor och krydda med flingsalt. Servera med rostade grönsaker och lite av rabarberketchupen som sås.
Servera de nygrillade kotletterna med en rejäl klick Café de Paris-smör och rostad färskpotatis. Glöm inte att matsortera resterna från citron och smörgåskrasse för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda fläskkotlettmed kryddsmör
Servera köttet tillsammans med kokt potatis och grillade äppelskivor. 800 g Fläskkotlett. Lägg kotletterna i senapsmarinad, eller blanda senap och finhackad salvia och stryk blandningen på båda sidor av kotletterna
Servera direkt och låt smöret smälta på de nygrillade kotletterna. Fläskkotlettmed ben och fettkappa, skuret i rejäla, tjocka skivor var inte alls dumt
Ta ut fläskkotletterna ur påsen, och torka av dem. Min man rimmade kotletterna ganska snabbt, och penslade dem mot slutet av tillagningen med en äppelglaze innehållandes både rivet äpple och äppelcidervinäger, som gav dem en härligt klibbig, kryddig yta
Servera medgrillade tomater och friterade bondbönor. För att få en ficka för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor
Skrapa och koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar. Skär potatisen i grova bitar och häll över dressingen medan potatisen fortfarande är varm
Servera medgrillade tomater och friterade bondbönor (se nedan). För att få en "ficka" för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten
Krydda fläskkotlettenmed grillkrydda och massera in kryddorna i. Sätt tillbaka stekpanna med. saftiga fläskkotletter när jag var nere och besökte Bulltofta kött i måndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.