Men det bästa är att vi har nattgäster, M&M stannade kvar när mamma och pappa åkte hem. Millian har en klätterbuske som han klättrade i när han var mindre, nu törs han klättra längst upp
Skölj murklorna och hacka dem i mindre bitar. För ni vet väl att man ska dela med sig av det goda. Enklaste grillsåsen2 dl creme fracihe1 msk kalvfond1 vitlöksklyftasalt och pepparBlanda. Koka chutneyn i ca 30 minuter på svag värme, tillsätt vinägern efter halva tiden. Grillsås med Kvibille1 creme fraiche1 msk kalvfond1 tsk sambal0,5 KvibilleostBlanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp, klart. Grillsås med grillad paprika och fetaost3 grillade paprikor1 fetaost1 vitlöksklyfta1 dl creme fraichesaltpepparSätt ugnen på "nuke" (275 grader) och dela paprikorna. Låt koka i minst 15 minuter. Grannfruns grillsåsFör 4-8 personer. Grillsås med soltorkade tomater1 burk creme fraiche8 soltorkade tomater4 inlagda vitlöksklyftorStrimla tomaterna och finhacka vitlöken
Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. 600 g fläskfilé. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Gratinera i 225 grader i ca 20 minuter. -Mama Skogly ♥ 600 g fläskfilé
Hela förra sommaren körde jag med mingrillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Kanongott vitlöksbröd. Vi åt ju kräftor häromkvällen och då brukar vi alltid göra vitlöksbröd till, dels för att det är väldigt gott och dels för att Oskar också ska bli mätt eftersom han inte är jätteförtjust i kräftor
Låt det sjuda men bara i några minuter annars blir köttet torrt och tråkigt. Skiva filén i ca ½ cm tjocka skivor och bryn den i smör-oljeblandningen i omgångar
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Den var ännu godare dagen efter, så man kan passa på att göra den dagen innan man ska äta den. Den var ännu godare dagen efter, så man kan passa på att göra den dagen innan man ska äta den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.