Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Hacka lök, paprika och tomat fint. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Mycket tacksamt att marinera, mört och smakrikt. Rostad färskpotatis. En rejäl skvätt vinäger förkortar tiden för marinering och gör inte att köttet smakar surt
ca 800 g laxfilé med skinn, i bit 75 g smör 2 klyftor vitlök 0,5 dl flytande honung 1 citron, finrivet skal och saft 0,5 kruka färsk koriander, finhackad 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad 1 msk japansk soja salt peppar 3 citroner, halverade. Till servering1 kg färskpotatis, kokt
Grillad Fläskfilé. Skär majskolvarna i tre bitar och stek dem i en grillpanna med lite olivolja. Koka färskpotatisen tills den är mjuk och låt den svalna
Grillad biff. Koka upp fröna igen med ättika, socker och vatten. Börja med att pickla senapsfröna. Mixa ihop smör, pepparrot, dijonsenap och finrivet citronskal
Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissalladoch vispat brynt smör. Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.