1 Gurksallad12
små delikatessgurkor 10 rädisor, klyftade 100 g fetaost 50 g babyspenat 0,5 citron, skalet salt peppar olivolja
1 Garnering1
kruka färsk dragonMixa ihop majonnäs med örter och citronzest, salt och peppar. Smaka av och häll upp på spritspåse. Blanda smulad fetaost med rädisor och spenat. Smaka ev. av med mer salt och rivet citronzest. Gnid in gurkorna med salt, peppar och olivolja. Grilla hårt runt omkring så de får ordentligt med färg. Dela på längden och blanda med salladen. Blanda köttet med socker, rödvinsvinäger, salt, peppar och olivolja. Grilla ett par minuter på hög värme på båda sidorna. Servera köttet med gurksalladen och dragonmajonnäsen!
Jag brukar oftast göra på kotletter med ben men nu hade jag en fläskytterfilé över sen helgen så jag skivade ner den i en form och kokade upp en sås med creme fraiche, grädde, vatten, sambal oelek och lite andra kryddor
Servera med din favvosallad. 1salt och vitpeppar. Skala och skiva potatis och lök 2-3 mm skivor, salta och peppra lätt. Fukta 4 bakpapper med vatten. Lägg 2 skivor kassler på ett bakpapper med lök emellan. Fördela 1/4 av potatis och lök ovanpå, toppa med en klick smör. Gör 4 paket, lägg i en ugnsform och baka mitt i ugnen tills potatisen är mjuk
Det är så mysig miljö att gå omkring i och de har fått till den där rätta höststämningen med alla marschaller, eldkorgar och halmbalar med pumpor och annat
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.