Grillad fläskkarré
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor karrékotletter, 600 gram benfri fläskkarré eller 700 gram skivad fläskkarré med ben
  • 12 msk vinäger, gärna balsamvinäger
  • 14 msk ljus japansk soja typ Kikkoman
  • 11 klyfta pressad vitlök
  • 11 tsk torkad ingefära eller färsk hackad ingefära
  • 12 msk honung
  • 10,5 tsk torkad rosmarin eller 0,5 msk grovhackad färsk rosmarin
  • 10,5 tsk torkad timjan eller 0,5 msk grovhackad färsk timjan
  • 10,5 dl olja som olivolja eller rapsoljaBlanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar i kylen. Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning. Fläskkarré behövs dock ej marineras länge utan kan såklart grillas direkt. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra. Grilla fläskkarréskivorna 3-4 minuter på varje sida. Akta så de inte bränns - höj då gallret - sänk värmen. Fläskkarrén ska vara välstekt och genomstekt. När köttsaft trängt upp på ytan och köttet har fin färg är det klart. Skär gärna ett snitt och kontrollera så att köttet är genomstekt eller använd en termometer - vid 70-75 grader är det helt genomstekt. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar och strö över köttet när det grillat klart och läggs upp på fat eller tallrik.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.