4 skivor
karrékotletter, 600 gram benfri fläskkarré eller 700 gram skivad fläskkarré med ben
12 msk
vinäger, gärna balsamvinäger
14 msk
ljus japansk soja typ Kikkoman
11 klyfta
pressad vitlök
11 tsk
torkad ingefära eller färsk hackad ingefära
12 msk
honung
10,5 tsk
torkad rosmarin eller 0,5 msk grovhackad färsk rosmarin
10,5 tsk
torkad timjan eller 0,5 msk grovhackad färsk timjan
10,5 dl
olja som olivolja eller rapsoljaBlanda alla ingredienser till marinaden i en stor skål. Tillsätt fläskkarrén och vänd runt marinaden så att den täcker köttet runt om. Marinera köttet så länge som möjligt från några minuter till några dagar i kylen. Förslagsvis över natten eller några timmar innan grillning. Fläskkarré behövs dock ej marineras länge utan kan såklart grillas direkt. Pensla med marinaden under grillningen och glöm ej att salta och peppra. Grilla fläskkarréskivorna 3-4 minuter på varje sida. Akta så de inte bränns - höj då gallret - sänk värmen. Fläskkarrén ska vara välstekt och genomstekt. När köttsaft trängt upp på ytan och köttet har fin färg är det klart. Skär gärna ett snitt och kontrollera så att köttet är genomstekt eller använd en termometer - vid 70-75 grader är det helt genomstekt. Gott är att ta en nypa gourmetsalt och lite nymalen svartpeppar och strö över köttet när det grillat klart och läggs upp på fat eller tallrik.
Linnea Swärd 700 g Fläskkarré. 1. Tillbehör. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala och klyfta potatisen. Lägg potatisklyftorna på en plåt och ringla över olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.