Grillad entrecote – recept med het BBQ-sås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g entrecoter i fyra skivor
  • 1 salt & malen svartpeppar
  • 16 plommontomater eller kvisttomater
  • 11/2 dl mörk sirap (eller 2 msk ljus sirap och 1 msk mörk maltsirap)
  • 11/2 dl strösocker eller farinsocker
  • 12 msk rödvinsvinäger
  • 11 dl vatten
  • 12 msk worcestershiresås
  • 13 msk kinesisk soja
  • 12 klyftor rökt vitlök eller vanlig vitlök
  • 11/2 tsk tabasco, av smokeytyp
  • 11 liten bit ancho- eller chipotlechili, hackad
  • 14 majskolvar
  • 12 msk oliv- eller rapsolja
  • 11 msk smör
  • 1 salt & chiliflakes
  • 12 msk crème fraiche
  • 1 shisokrasse eller oreganoEntrecote: Grilla entrecoterna på båda sidor, salta och peppra.
  • 1 BBQ-sås: Skär bort kvisten på tomaterna och skär dem i bitar. Koka alla ingredienserna i cirka 10 minuter tills vätskan börjar koka bort. Mixa med en mixerstav. Om du vill ha en slät sås kan du passera den genom en sil.
  • 1 Grillad majs: Bind upp blasten med bindgarn. Lägg blasten i vatten några minuter, då går den lättare att grilla och tar inte eld.
  • 1 Pensla och grilla majsen runtom tills den fått fin färg. Lägg på smör och krydda med salt och chiliflakes. Ringla över crème fraiche. Strö över shisokrasse eller oregano
  • 1 Servering: Servera gärna med coleslaw.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.