Jag iddes i alla fall inte slänga ut det som blev kvar, vilket var typ hela flaskan, så igår när en av mina bästa vänner kom hem på långväga besök lagade jag till en Risotto, smaksatt med Champagne i stället för vitt vin och den blev sååå god
Jag iddes i alla fall inte slänga ut det som blev kvar, vilket var typ hela flaskan, så igår när en av mina bästa vänner kom hem på långväga besök lagade jag till en Risotto, smaksatt med Champagne i stället för vitt vin och den blev sååå god
börja med att steka kantarellerna i en stekpanna utan smör tills vätskan försvunnit. -) Vi har massor av kantareller i frysen ifrån höstens "skörd" och vi använde de till att göra en supergod kantarellsås
Men ikväll så är det final som sagt, så då tänkte jag laga något extra gott till middag – nämligen grillad marinerad portabello tillsammans med en bearnaisesåsoch krämigt blomkålsmos
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
För någon vecka sedan på fredagen kom jag över lite fin entrecôte som jag ville lyxa till lite med. Sedan penslar man med smält smör och saltar och pepprar och kör i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.