Makrillen: 6-8 medelstora färska makrillar 2 st stora knippen dill 25 hg smör flingsalt peppar från kvarn Ugnsfolie
Äpple- och selleritzatziki: 5 dl tjock yoghurt 6 st syrliga äpplen 6-7 stjälkar selleri 0,5 msk flytande honung En rejäl skvätt saft från färsk citron, variera själv beroende på hur sur citronen är 2-3 vitlöksklyftor 1 knippe färsk persilja
Makrillen. Äpple- och selleritzatziki. 6-8 färskamakrillar 2 knippen dill 2500 g smör flingsalt peppar, från kvarn Ugnsfolie. 5 dl matyoghurt 6 syrliga äpplen 6-7 stjälkar stjälkselleri 0,5 msk honung, flytande En rejäl skvätt saft från färsk citron variera själv beroende på hur sur citronen är 2-3 klyftor vitlök 1 knippe färsk persilja
Servera de grillademakrillarnamedpotatissalladen. Pensla makrillarnamed soja och citronsaft. Riv äpplen grovt och blanda med tärnad potatisoch gräddfil
Servera de grillademakrillarnamedpotatissalladen. Pensla makrillarnamed soja och citronsaft. Riv äpplen grovt och blanda med tärnad potatisoch gräddfil
När den är färdig blandas den medfärsk hackad persilja. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Ta varje potatisoch picka massor med hål. Krämig gryta med pressad potatis. Ringla över rikligt med olivolja, strö över solrosfrön och sedan flingsalt efter smak
Först ut ur recepthögen drar vi den marinerade ochgrilladepotatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Färsk hel laxfilé med skinnet kvar. Färskpressad limejuice efter smak. Servera med vattenmelon- och fetaostsalladen ochgrilladepotatishalvor (helt frivilligt)
Smakar prima ihop med en kall sås ochfärskpotatis, och fungerar även toppen på bufféer då den ser trevlig ut även i uppskuren form, och smakar lika gott även om den hunnit svalna och bara är ljummen
Servera till den grillade fisken. Servera med dillsmör, rostad potatisoch blandad sallad. Lägg dillstjälkar i fiskarna och bind ihop med dem med bindgarn, på ett par ställen
Jag gjorde även ett annorlunda tillbehör av sockerstekt potatis – det bara måste ni testa, blir supergott till just grillat med det lite söta som bryter av
färskpotatis. Sväng runt detta medpotatisskivornaoch krydda med svartpeppar. Smaka av med salt på slutet, då sardellerna förmodligen är tillräckligt salta för att krydda upp potatisen
Färskmalen vitpeppar. Det var några av de första Makrillarna som kommit in till Sverige förklarade han med ett stolt och brett leende på sina nariga fiskarläppar och torkade lite fjäll från pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.