Pinfärsk makrill hör sommaren till här ute på västkusten. Att grilla makrill är enkelt och gott. Och färskare makrill än så här går det nog inte att få, båten kom in klockan 11 och 11. Grilladmakrill med färskpotatis och dillmajonnäs till 4 personer. 8 färska makrillar. 8 färska makrillar
Servera de grillademakrillarna med potatissalladen. Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram hel makrill per portion)
Nygrillademakrillfiléer. Makrillen. 12 makrillfiléer. Pensla makrillfiléerna med någon droppe olja, salta, peppra och lägg på riktigt het grill 3-4 minuter per sida. 12 makrillfiléer rapsolja, neutral
4 ca 600 g makrillfiléer (frysta eller färska) 1/2 burk pesto (à 185 g) salt och peppar 1 citron i klyftor till servering Potatissallad 1 knippe sparris 800 g delikatess- eller färskpotatis 1 citron 1 dl vatten 1 höns- eller grönsaksbuljongtärning 2 msk olivolja 2 krm salt 1 krm peppar 80 g parmesanost (80 g motsvarar ca 1 1/2 dl riven) 1 påse ruccolablad (à ca 70 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.