11 stort
blomkålshuvud 2 msk rapsolja 800 g färskpotatis 100 smör, rumsvarmt 0,5 kruka timjan 40 g parmesan, finriven 1 klyfta vitlök 1 citron, saft och skal 1 tetra färdigkokta linser 3 msk olivolja 0,5 purjolök 65 g spenat, färsk salt, peppar matolja till penslingSätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Hacka hälften av timjanen. Tillsätt den hackad timjan, pressad vitlök och finriven parmesan i smöret. Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Smaka ev av med lite citronsaft. Skölj linserna noggrant i kallt vatten. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar. Ansa och skiva purjon mycket tunt. Blanda ner purjo och spenat i linserna. Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla båda sidorna med matolja. Grilla dem till blomkålsskivorna har fått fin färg på båda sidorna. Servera blomkålen med vispat smör, potatis och linssallad.
Servera tillsammans med andra goda afrikanska grytor och Zeinas injera. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Finstrimla fänkål och lägg i kallt vatten medans du kärnar förbereder apelsin och granatäpple. Lägg fänkål på ett fat, lägg på apelsin och toppa med granatäpplekärnor
4 1 förp kokta linser (à 400 g) 1 vitlöksklyfta 2 tomater 4 salladslökar 1/2 - 1 tsk sambal oelek 250 g blomkålsris saft från 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft) 1 msk riven ingefära 1 msk olivolja salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.