Grillad blomkål med vispat parmesansmör och linssallad
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 stort blomkålshuvud
  • 12 msk rapsolja
  • 1800 g färskpotatis
  • 1100 smör, rumsvarmt
  • 10,5 kruka timjan
  • 140 g parmesan, finriven
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 citron, saft och skal
  • 11 tetra färdigkokta linser
  • 13 msk olivolja
  • 10,5 purjolök
  • 165 g spenat, färsk
  • 1 salt, peppar
  • 1 matolja till pensling
  • 11 stort blomkålshuvud 2 msk rapsolja 800 g färskpotatis 100 smör, rumsvarmt 0,5 kruka timjan 40 g parmesan, finriven 1 klyfta vitlök 1 citron, saft och skal 1 tetra färdigkokta linser 3 msk olivolja 0,5 purjolök 65 g spenat, färsk salt, peppar matolja till penslingSätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och lägg på en plåt. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Hacka hälften av timjanen. Tillsätt den hackad timjan, pressad vitlök och finriven parmesan i smöret. Krydda med salt och peppar. Vispa smöret fluffigt med elvisp. Smaka ev av med lite citronsaft. Skölj linserna noggrant i kallt vatten. Blanda linserna med olivolja, citronsaft, finrivet citronskal, salt och peppar. Ansa och skiva purjon mycket tunt. Blanda ner purjo och spenat i linserna. Skär blomkålen i tjocka skivor. Pensla båda sidorna med matolja. Grilla dem till blomkålsskivorna har fått fin färg på båda sidorna. Servera blomkålen med vispat smör, potatis och linssallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.