4 skivor
nötkött på ben 1, 5 – 3 cm tjocka (hängmörad entrecôte är optimalt, men en enklare biff är också gott)
Rapsolja
Smör
Salt
2-3 min
på varje sida beroende på köttets tjocklek (eller 42-44 grader för medium rare, om man använder köttermometer). Låt köttet vila ca 5 min och stek på det igen under ca 1 min på varje sida.
100 gram
smör
4-6 vitlöksklyftor,
pressade
2 askar
(500 g) körsbärstomater
1
ask,
70-100 g
rucola
70-100 g
färsk babyspenat
250 g
edamamebönor (gröna sojabönor som säljs frysta)
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparris och bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Sprid ut tomater, rödlök och ev. Hemligheten med en perfekt hummus tycker jag, förutom en bra balans mellan citron, vitlök och tahini – är rätt konsistens
Skär potatisen i bitar och lägg ovanpå, tillsammans med tonfisken ochtomaterna. Jag älskar hur du kan variera den i en oändlighet - du kan ju till ochmed ha den i efterrätter
Koka pastan och låt svalna. Skölj och skär sallad och grönsaker i bitar. Blanda ihop alla ingredienser till salladen och häll över dressingen och servera
Lägg allting i en mixer med dom rostade krossade fröna, mixa till en fin sås. En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Det blev en härmis till middag på en gång, med sallad, bönor och lök från lotten. Koka ägg (släng med bönor sista minuterna), klyv och grilla tomaten snabbt (eller stek snabbt på snittytan i en stekpanna), rör ihop tonfisksmeten och smaka av så det är lagom start och salt
De soltorkade tomaterna plockade jag från en av byttorna med marinerade grönsaker och tillbehör, där man hittar marinerade vitlöksklyftor, oliver, kronärtskoka m
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.